دعاوی بین المللی که یک وکیل می تواند در آنها مداخله و همکاری داشته باشد:

منظور از دعاوی، هرگونه اختلافی است که بین طرفین اعم از اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی بسته به نوع ارتباط آنها اعم از خانوادگی، تجاری، قراردادی، کیفری، شهرداری و مالیاتی و غیره پیش می آید و یکی از طرفین یا هر دو را ناگزیر از مراجعه به محاکم قضایی یا غیر قضایی می نماید.

دعاوی گاهی وصف داخلی دارند و گاهی وصف بین المللی.

دعاوی داخلی، آن دسته از مرافعاتی هستند که طرفین آن ها، محل وقوع قرارداد در دعاوی حقوقی یا محل وقوع جرم، متهم و موضوع جرم در دعاوی کیفری، مال موضوع قرارداد در دعاوی ملکی و به تعبیر دیگر عناصر سازنده دعوا همگی در داخل ایران هستند یا مشمول قوانین کیفری ایران.

این در حالی است که در دعوای بین المللی، شاهد آن هستیم که یکی از عناصر سازنده، و اصلی دعوا در خاک ایران نیست یا ایرانی نیست. برای مثال یک ایرانی با یک چینی، قراردادی تجاری را منعقد می نماید در اینجا به جهت آنکه یکی از طرفین، تبعه خارجی محسوب می شود؛ در صورت بروز اختلاف این دعوا مصداق یک دعوای بین المللی است.

یا به عنوان مثال دو ایرانی قراردادی تجاری در کشور چین منعقد می کنند یا محل تسلیم کالا را کشور چین قرار می دهند، در این صورت در صورت بروز اختلاف نیاز به مداخله یک وکیل بین المللی دارند.

در دعاوی کیفری ممکن است جرم در خارج واقع شود یا متهم خارجی باشد، در این خصوص باید به نکات زیر توجه کرد:

1- در دعاوی کیفری در صورتی که بخشی از جرم یا نتیجه مجرمانه در داخل قلمرو حاکمیت ایران واقع شود، رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم کیفری ایران است حتی اگر متهم خارجی باشد.

2- در صورتی که برخی از جرائم خاص مثل اقدام علیه نظام، امنیت داخلی یا خارجی، تمامیت ارضی و یا استقلال جمهوری اسلامی، جعل مهر، امضاء، حکم، فرمان یا دستخط رسمی رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه و رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی و ، جعل آرا مراجع قضائی یا اجرائیه های صادره از این مراجع یا سایر مراجع قانونی و یا استفاده از آنها، جعل اسکناس رایج یا اسناد تعهدآور بانکی ایران و . توسط هر شخصی اتفاق بیفتد چه ایرانی باشد چه خارجی و حتی اگر جرم در خارج از کشور ایران واقع شود دادگاه های ایرانی صالح به رسیدگی هستند.

3- جرایم مستخدمان دولت اعم از ایرانی یا غیر ایرانی که در رابطه با شغل و وظیفه خود در خارج از ایران مرتکب جرمی می شوند و جرائم مأموران ی و کنسولی و وابستگان دولت ایران که دارای مصونیت ی هستند، در ایران رسیدگی می شود.

4- به کلیه جرائم اتباع ایرانی خارج از کشور در صورت دستگیری یا اعاده به ایران، در ایران رسیدگی می شود؛ به شرط آنکه جرم واقع شده از دسته جرایم تعزیری باشد و متهم در محل وقوع جرم محاکمه و تبرئه نشده یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا بعضاً درباره او اجرا نشده باشد و بر اساس قوانین ایران، موجبی برای منع یا موقوفی تعقیب یا عدم اجرای مجازات یا سقوط آن نباشد.

5- به جرائم ارتکابی توسط اشخاص غیر ایرانی علیه اشخاص ایرانی یا علیه کشور ایران در صورت یافته شدن در ایران یا اعاده به ایران، مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران رسیدگی می شود، به شرط آنکه عمل ارتکابی بر اساس قانون ایران جرم باشد و متهم در جرائم موجب تعریز در محل وقوع جرم، محاکمه و تبرئر نشده باشد یا در صورت محکومیت، مجازات کلاً یا بعضاً درباره او اجرا نشده باشد.

در هرحال در تمامی این موارد جرم هر چند در صلاحیت دادگاه های ایران است اما به جهت خارجی بودن طرف دعو یا محل وقوع جرم، نیاز به مداخله وکیل بین المللی است. در دعاوی خانوادگی مثلاً زوجین ممکن است ایرانی باشند لیکن هر دو ساکن خارج از کشور باشند و در این صورت برای انجام اموری مثل طلاق، مهریه، ممنوع الخروجی و . نیاز به مداخله یک وکیل بین المللی آشنا به قوانین مربوطه در ایران دارند

http://iranlawyer.net


سایت وکیل دادگستری ایرانی ,دعاوی ,صورت ,وکیل ,کشور ,متهم ,ایران رسیدگی ,وقوع جرم، ,نشده باشد ,صورت محکومیت، ,محکومیت، مجازات ,صورت محکومیت، مجازات منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

tarazmarket اسیر خاک کانال تلگرام خبر فوری بی بی سی فارسی وبلاك اختصاصی خدابخش فرحبخش همه چی موجوده bayantools مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان روانسر. دست نوشته های یک پسر دلنشین